Bir Patent Bir Tasarım Başvurusu Daha Gerçekleştirdik.

Bakanlığımızın, Türk Patent ve Marka Kurumu ile yaptığı işbirliği sayesinde, Fen Liseleri, Meslek Liseleri ve Bilsemlerde, patent kültürünün artırılmasına yönelik bir çok çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda  Öğrencilerimiz Muhammed Furkan DEMİR, Yusuf Enes Gültekin'in okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ahmet ARPACI ile geliştirdikleri, elektirikli araçların ağırlık merkezininin değiştirilebilmesine yönelik  geliştirilen çalışmanın patent başvurusu yapılmıştır.  Bunun yanında 12. Sınıf öğrencimiz Abdülhakim KÖKÇÜ'nün tasarımcılığını yaptığı çalışma ise tasarım kategorisinde tescillenme sürecine dahil edilmiştir. Nitelikli ARGE ürünleri üretebilecek, inovatif yönü güçlü bireyler yetiştirmeyi ilke edinen okulumuzda toplamda 3 patent 1 faydalı model ve bir de Tasarım Tescili ile toplamda 5 tescil rakamına ulaşılmıştır. Bunun yanında önümüzdeki günlerde başvurusu planlanan 3 ayrı patent çalışmalarına da hız kesmeden devam edilmektedir..

20.10.2022 284