Bir Yılmaz Kayalar Fen Lisesi Klasiği Daha [5 Proje ile Samsun-dayız]

Bu yıl 50. ´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamın 4 ayrı kategoride 5 proje ile Samsun Finallerine katılmaya hak kazandık. Ülkemizin en prestijli yarışması olan TÜBİTAK Proje yarışmasında önceki yıllarda elde ettiğimiz 4 Türkiye derecesine yenilerini eklemek için yine sahnedeyiz. Bu gurur verici başarıda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar dileriz.

14.02.2019 2046

Samsun Finallerinde Yarışacak Olan Projelerimiz:

Biyoloji: Pteridium aquilinum’un Hünerine Bak: Pteridium aquilinum bitkisinin elmanın raf ömrünün uzatılmasına sağladığı etkinin araştırılması.

Cem ATA Abidin  * Samet ÇAY Danışman Ömer ÖZÇOBAN

Benim Oyum Ben O´yum: İl Kez Oy Kullanacak Seçmenin Tercihini Etkilayen Faktörler

Yasemin DEMİRDAĞ * Semanur ÇAT  Danışman: Hacı Hasan ATA

Teknolojik Tasarım:Çamaşır Makinelerinde KOİ Değerini Düşürme Projesi (Yeşil Teknoloji Çamaşır Makinesi- Green Technology Washing Machine)