Genç Mucitlerimizin Tübitak Başarısı

Bu yıl 47.’si düzenlenen Tübitak Orta öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Ankra Finallerinde Biyoloji ve Türk Dili Edebiyatı dallarında okulumuz Türkiye 3.´sü olmuştur.

09.05.2016 2959

Bu yıl yarışmaya 13 bin 33 proje ile 20 bin 982 öğrencinin başvuru yapmış ve 12 bölgede yapılan bölge sergilerinde yapılan değerlendirme sonuçlarına göre 221 projenin Ankara’daki Final Yarışmasına katılmaya hak kazanmıştı. Okulumuz Samsun Bölge Fianllerine 3 proje ile temsil edilmiş, bunlardan Biyoloji ve Edebiyat projelerimiz samsun bölge birincisi olarak Ankara Türkiye Finallerine katılmıştır.  Ankara finallerindeki 221 proje arasından , öğrencilerimiz Oğuzhan BAŞ ve Emre PAHAL´ın hazırladığı "Proliz işlemine tabi tutulan biyolojik kütleye sahip materyallerden elde edilen Biochar eldesinin çok yönlü incelenmesi "  adlı Biyoloji projesi alanında Türkiye 3.   yine öğrencilerimiz Esma AKARSU ve Fatma Nur ÖZKAN´ın  hazırladığı "Sosyal medya yazarlığı kavramının kullanıcının edebi kişiliğine olan etkisi (BİDİVİT)" adlı Edebiyat projesi alanında Türkiye 3. sü olmuştur. Her iki projemizinde danışmanlığını yapan okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ahmet ARPACI ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.