Kariyer Günleri

“ KARİYER GÜNLERİ”

AMACI

Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda;

·       Öğrencilerin meslekleri her yönüyle tanımalarını sağlama.

·       Doğru hedefler belirleyerek, kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarını  sağlama.

KAPSAMI

Bu proje okulumuzdaki tüm öğrencileri kapsar.

HEDEFİ

Öğrencilerimizin, kariyer günleri sayesinde derslerde kazandırmaya çalıştığımız teorik bilgileri ve yetenekleri hangi sektörde, hangi kurumlarda, hangi meslekte kullanacaklarını bilmelerini, kurumları tanıyarak kararlarını kendilerinin vermelerini sağlamak. Meslekleri her yönüyle tanımalarını sağlamak. Doğru hedefler belirleyerek, kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarını sağlamak. Öğrencileri, başarı öykülerine sahip kişilerle buluşturarak, kendilerine örnek alabilecekleri başarılı modeller belirlemelerini ve bu yolda bilinçli çalışma zemini oluşturmalarını sağlamak.

Ayrıca verilen seminerlerde konuşmacı olan kişilerin sektör tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmalarına imkân vererek ileride parçası olacakları iş hayatını daha yakından tanımalarını sağlamak.

FİNANSMANI

Okul Aile Birliği Birliği, Sponsorlar

UYGULAMA BASAMAKLARI VE İŞLEYİŞİ

UYGULAMA BASAMAKLARI :

·       Projenin tasarlanması,

·       Projenin kapsamının belirlenmesi,

·       Projeye katılacak öğrencilerin tespit edilmesi,

·       Projeye katılacak Farklı Meslek gruplarında çalışan  kişilerle iletişim kurulması,

·      Projenin uygulanacağı gün gerekli koordinasyonun sağlanması.

PROJENİN İŞLEYİŞİ :

·       Okulumuzda kurulu     bulunan kariyer günü planlama ekibi tarafından projeni yapılacağı günlerin belirlenmesi.

·       Belirlenen günlerde öğrencilere tanıtılacak mesleklerin neler olacağının kararlaştırıl ması.

·       Okulumuz öğretmenleri tarafından kararlaştırılan mesleklere sahip kişilerin tavsiye edilmesiyle bu kişileri davet etmek için gerekli onayların alınması.

·       Davet edilen meslek elemanlarının seminer verebilecekleri günlerin uygun şekilde planlanması ve seminer yerinin belirlenmesi.

·      Meslek sahibi kişilerin, Okulumuzda öğrencilerimize seminer vermesi

YASAL DAYANAK

Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği