Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında  3 Projeyle Bölge Finallardeyiz

Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında 3 Projeyle Bölge Finallardeyiz

Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçları belli oldu.Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında  3 Projeyle Bölge Finallardeyiz

17.03.2015 2265

Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçları belli oldu.

Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih olmak üzere 10 dalda düzenlenen yarışmaya bu yıl 22.254 öğrencinin hazırladığı toplam 13.775 proje başvurusu yapıldı. Geçen yıla oranla proje başvuru sayısında yaklaşık % 28 artış gözlenmiştir.

30 Mart - 2 Nisan 2015 tarihleri arasında Samsun Bölge Merkezinde düzenlenecek olan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmalarına Okulumuzdan 3 Proje katılmaya hak kazandı.

 

Danışmanlığını Ömer Özçoban’ın yaptığı Melike Çat ve Zeynep Demir’in hazırladığı, Tanıkların dilinden bir sözlü tarih çalışması; “93 muhaciri Kozlu Adigelerinin  Kafkasya’dan  Erbaa’ya sürgün ve iskanları”,Danışmanlığını Memiş Kocatürk ‘ün yaptığı, Ayşenur Altuntaş ve Kübra Baş’ın hazırladığı Coğrafya Terimleri Sözlüğü, Danışmanlığını Yılmaz Akınlının yaptığı ,Öykü Sarı ve Nilüfer Yüzgeç’in hazırladığı Toplumdaki Kader Anlayışı adlı projeler Samsun bölge finallerine Okulumuzu, ilçemizi ve ilimizi temsil etme hakkı kazanmışlardır.