2016-2017 Oryantasyon Çalışması

2016-2017 Oryantasyon Çalışması

Yılmaz Kayalar Fen lisesine kaydolan 9.sınıf öğrencilerimize 9.sınıf birimi öğretmen ve idarecileri tarafından Oryantasyon çalışmaları 19 Eylül Pazartesi 9:00-12:00 saatleri arasında sınıflarda ve  konferans salonunda çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

19.09.2016 834

Öğrencilerin ilköğretimden liseye geçişinde, kurum kültürüne uygun davranışlar geliştirerek, kuruma ve okuldaki kurallara alışmaları yönünde en uygun desteği vermek amaçlanmaktadır. Lisemizde uygulanan oryantasyon çalışmaları 4 aşamalı bir süreç dahilinde uygulanmaktadır:

1.Lisemize yeni başlayan veya ara sınıflara nakil gelen öğrenciler, lisedeki yaşamın nasıl olduğu, neler yapıldığı, nasıl bir atmosfer olduğu konularında bilgilendirici bir toplantıya katılırlar. Bu toplantıda öğrenciler; lise müdürümüz, müdür yardımcılarımız ve rehber öğretmenlerimizle tanışır ve okul kuralları ve kurum kültürü ile ilgili bilgilendirilir, lisemizle ilgili tanıtıcı bir sunum izlerler

2.Lisemize yeni başlayan veya ara sınıflara nakil gelen öğrencilerimize “Öğrenci Tanıma Formu” uygulanır. Form sınıf ve okul rehber öğretmenleri tarafından incelenir ve öğretmenler arasında bir değerlendirme toplantısı yapılır

3.Yapılan değerlendirmeler sonucunda öğrencilerle bireysel görüşmeler yapılır ve uyum süreci takibe alınır.

4.Oryantasyon sürecinde olan öğrenciler, sınıf içi iletişim, akran desteği, grup kimliği kazanma ve grup içinde kendini ifade edebilme gibi konularda desteklenmektedir.