Benim Yurdum

“ BENİM YURDUM”

AMACI

Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda;

Yurdumuzda kalan öğrencilerde ahlaki değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek bilinç kazandırmak, öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek; evrensel, kültürel ve manevi değerlere sahip olmanın öğrencilerimize kendisiyle barışık, mutlu ve başarılı bir kişilik kazandırdığını fark ettirmektir.

KAPSAMI

Bu proje okulumuz yurdunda kalan tüm öğrencileri kapsar.

HEDEFİ

·      Öğrencilerimizin, millî ve manevi değerlerini tanımalarını, benimsemelerini ve geliştirmelerini sağlamak.

·      Öğrencilerimizin kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye olumlu katkılar yapan; başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, hoşgörülü ve paylaşmayı bilen, dürüst, erdemli, iyi ve mutlu vatandaşlar olarak yetiştirmek,

·      Öğrencilerde temel insanî değerlere karşı duyarlılık oluşturma ve onları davranışa dönüştürme konusunda yardımcı olmak,

·      Öğrencilerimizin madde bağımlılığı, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan korunma yolları konusunda bilinçlendirmek

FİNANSMANI

Okul Aile Birliği Birliği-Sponsorlar

UYGULAMA BASAMAKLARI VE İŞLEYİŞİ

UYGULAMA BASAMAKLARI

·      Projenin tasarlanması,

·      Projenin kapsamının belirlenmesi,

·      Projeye katılacak öğrencilerin tespit edilmesi,

·      Projeye katılacak kişilerle  iletişim kurulması,

·      Projenin uygulanacağı gün gerekli koordinasyonun sağlanması.

PROJENİN İŞLEYİŞİ :

·      Proje için gerekli izinin alınması,

·      Çalışma takviminin belirlenmesi,

·      Projenin uygulanması