Bilim Söyleşileri

“ BİLİM SÖYLEŞİLERİ”

AMACI

Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda;

Yılmaz Kayalar Fen Lisesi olarak, ‘Geleceğin Bilim İnsanları’’ teması çerçevesinde gerçekleştirilmesi  planlanan ‘’Bilim Söyleşileri ‘’projemizin amacı ;Öğrencilerimizi  ve bilim İnsanlarımızı bir araya getirerek geleceğin teknolojileriyle tanıştırmak ,geleceğin fütüristlerine yeni fikirler vermek,proje geliştirmek üzere çalışmalarda bulunmaya teşvik etmek, bilime karşı ilgisi olmayanlar üzerinde merak uyandırarak farkındalık yaratmak , katılımcıların uygulamalı atölye çalışmaları ve bilim şovları ile eğlenerek , sorgulayarak öğrenmelerini sağlamaktır.

KAPSAMI

Bu proje okulumuzdaki tüm öğrencileri kapsar.

HEDEFİ

Öğrencilerimizin;

Bilimsel anlamda yeni kazanımlar elde etmesi, farkındalıklarının artması,sorgulama ve merak duyularının gelişmesi ,yeni projeler geliştirmek üzere bilimsel çalışmalarda  bulunması ve geleceğin teknolojileri hakkında detaylı bilgiler edinmesi hedeflenmektedir.

FİNANSMANI

Okul Aile Birliği Birliği-Sponsorlar

UYGULAMA BASAMAKLARI VE İŞLEYİŞİ

UYGULAMA BASAMAKLARI

·      Projenin tasarlanması,

·      Projenin kapsamının belirlenmesi,

·      Projeye katılacak öğrencilerin tespit edilmesi,

·      Projeye katılacak Bilim İnsanlarıyla iletişim kurulması,

·      Projenin uygulanacağı gün gerekli koordinasyonun sağlanması.

PROJENİN İŞLEYİŞİ

·      Proje için gerekli izinin alınması,

·      Yerel ve ulusal basında tanıtılması,

·      Çalışma takviminin belirlenmesi,