Orfen Projesi

SAHİBİ

YILMAZ  KAYALAR FEN LİSESİ

ADI

ORFEN (Ortaokul Fen Lisesi Elele )

PROJE

AMACI

• Öğrencilerimizin fen ve matematik alanındaki tüm projelere katılma konusunda istekli hale gelmesini sağlamak.
  • Öğrencilerimizin proje hazırlama ve belirli bir kitleye sunma kabiliyetini geliştirmek.
  • Öğrencilerimizin yaşadıkları deneyim ve paylaşımlarla akademik açıdan özgüvenlerini artırmak.
  • Okulumuzu belirli bir zümre karşısında temsil etme imkânı vererek kurum kültürümüze katkıda bulunmalarını sağlamak
  • Paydaşlarımız olan bölgemizdeki ortaokullarımız ile olan bağlarımızı güçlendirmek.
  • SWOT analizimizde belirtilen,  okulumuza olan bakış açısı konusunda ortaya çıkan zayıf yönlerimizi ortadan kaldırmak. (Ortaokul öğrencilerinin fen lisemize bakış açışını olumlu yönde değiştirmek)
  • Ortaokullarda okuyan öğrencilerimizi, yeni modeller oluşturarak, orta öğretime yönelik algılarını olumlu yönde etkilemek.

KAPSAMI

Bu proje ilçemizde ortaokullarımızın belirlenen 8. Sınıf öğrencilerini kapsar

HEDEFİ

Okulumuz öğrencilerini öz yeterlilik düzeylerini artırmak, 8. sınıf öğrencilerinin  orta öğretim ve okulumuza olan algılarında olumlu etkiler oluşturmak.

FİNASMANI

Okul aile birliği, öğretmenlerimiz.

UYGULAMA BASMAKLARI VE İŞLEYİŞİ

UYGULAMA BASAMAKLARI

• Öğrencilerimize öz yeterlilik  ölçüm anketi uygulaması
  • Deney ve gözlem grubunun belirlenmesi
  • Ortaokullarımız ile iletişime geçilmesi ve gerekli izinleri alınması
  • Ortaokullarımızdaki 8. Sınıf Fen Bilgisi derslerine giren öğretmenlerimiz ile iletişime geçilmesi
  • Deney konularının ve sunumların yapılacağı zamanının tespit edilmesi.
  • Deney ve bilimsel sunumların öğrenciler tarafından hazırlanması
  • Deney ve bilimsel sunumun belirtilen saatlerde, belirtilen hedef kitleye sunulması.

İŞLEYİŞİ

• Ortaokullarımızla iletişime geçilmesi
  • Çalışma Takvimini Belirlenmesi
  • Anketlerin uygulanması ve analizlerinin yapılması